Είναι η ηλικία ένας παράγοντας που πρέπει να μπαίνει μπροστά από τα θέλω μας και τις επιλογές μας; Είναι τελικά κάτι παραπάνω από ένα νούμερο; Η Gina Pell γράφει στο Medium, ότι Perennials δεν είναι μόνο όσοι είναι πάνω από 40 αλλά είναι όλοι όσοι καταλαβαίνουν ότι η ηλικία δεν είναι ένας περιοριστικός παράγοντας. «Αφορά σε ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και όχι μια μονοδιάστατη γραμμη από την γέννηση μέχρι τον θάνατο.»

Γυναίκες από τον χώρο του κινηματογράφου όπως η Nicole Kidman είναι μία από αυτές που απολαμβάνουν την καλύτερη φάση της καριέρας τους και η ηλικία αποτελεί ένα νούμερο στην ταυτότητά τους.

Όπως αναφέρει η Leah Hardy στην Telegraph, μία έρευνα σε περισσότερες από 500 γυναίκες άνω των 40 από την εταιρεία marketing Superhuman έδειξε τα παρακάτω:

– Πάνω από το 80% ένοιωσε ότι τα συμπεράσματα της κοινωνίας για τις γυναίκες μέσης ηλικίας δεν αντιπροσωπεύουν το πώς ζουν τις ζωές τους.

– Πάνω από τα 2/3 δήλωσαν ότι βρίσκονται στην καλύτερη φάση της ζωής τους,

– Το 59% ένιωθαν γεμάτες ζωντάνια και πιο νέες από ποτέ –σίγουρα λόγω και του ότι δίνουν βάση στην υγεία, την διατροφή και την άσκησή τους

– το 84% είπαν ότι δεν προσδιορίζουν τους εαυτούς τους με γνώμονα την ηλικία.

Η Rebecca Rhodes και η Sandra Peat δημιούργησαν την εταιρεία SuperHuman ακριβώς γιατί πίστευαν ότι τα brands αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πώς έχουν αλλάξει οι γυναίκες μέσης ηλικίας.

Εξοπλισμένες με αρνητικά στερεότυπα για τις μεγαλύτερες γυναίκες οι εταιρείες επικεντρώνονται ακόμα στους millenials παρά την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη των ατόμων άνω των 40.

To περιοδικό People, πρόσφατα ονόμασε την Julia Roberts, ετών 49, την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου για το 2017. Όπου και να κοιτάξουμε γυναίκες επιφανείς μεγαλύτερης ηλικίας από αυτή που συνήθως προβαλλόταν, ξαναγράφουν τους κανόνες. Από την JK Rowling μέχρι την Nicole Kidman, την Michelle Obama και την Anna Wintour, είναι όλες στο απόγειο της δύναμής του και της δημιουργικότητάς τους.

 

 

Sources: Telegraph.co.uk & Gina Pells via Medium